הוסף כתבה קטגוריות
  • המאמר החדש ביותר באתר
    ללמוד ערבית מדוברת איך ללמוד לדבר ערבית מדוברת גם אם אתם לא יודעים אפילו מילה אחת בערבית

    בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים מבקשים ללמוד לדבר ערבית מדוברת, כל אחד והסיבה שלו. יש מי שרוצה ללמוד לדבר ערבית כדי לשרת בצבא ביחידות מיוחדות, יש מי שרוצה לעבוד עם…

    המשך
    אודות הכותב
    מאמרים נוספים של הכותב
    גם אתה יכול לכתוב כאן

    מטרת האתר היא להתקדם ולהכיל מאמרים מכל הסוגים וכך לעזור לגולשים בכמה שיותר שאלות ותחומים. על מנת שזה יקרה יש צורך בלא מעט כותבים ומומחים בתחומים שונים.

    אם אתה חושב שאתה יכול לתרום בכתיבת מאמרים בין אם למטרות תרומה בלבד ובין אם למטרות קידום העסק או האתר שלך באמצעות הוספת קישורים ופרטי המידע עליך בתור הכותב, אתה מוזמן ליצור איתנו קשר באמצעות הכפתור למטה ואנחנו נבחן את בקשתך.

    צרו איתנו קשר

    איך לבחור מחבת איכותית?

    ניר מרקו
    | 12 בספטמבר 2021 |

    מיתוסים רבים בנוסע לסירים ומחבתות גורמים לאנשים לקנות מחבתות שלא תמיד מתאימות להם ולצרכים שלכם, ולכן מובאים פה כמה דגשים להכרת עולם המחבתות. ולפני שנבהלים מכך שמחבת עלולה לעלות הרבה, זכרו שיש גם מחבת איכותית מעולה שתתאים לכם במחירים הוגנים וסבירים, רק שצריך להכיר אותה ואת הצרכים שלכם.

    התאימו את המחבת לצרכים שלכם – גודל ומחיר

    רצוי לדעת קודם כל שכדי לקנות לעצמכם מחבת איכותית שבאמת מתאימה לכם עליכם להכיר את הצרכים שלכם ואת המחבת להתאים אליהם ולא להפך. זה אומר שאם אתם לא מבשלים הרבה ולא מטגנים במיוחד אתם יכולים להסתפק במחבת איכותית בגודל בינוני אבל במחיר נמוך יחסית, שמקיימת את ההבטחה למחבת שמוליכה חום ביעילות מבלי לשרוף את המזון אבל גם מבלי לגרום לכם לפתוח תכנית חיסכון במיוחד. מי שמטגן הרבה וזקוק לגדלים שונים יחפש מחבתות חסכוניות שיתאימו לכל דבר – מחבת קטנה וסבירה במחיר לחביתות בלבד, מחבת עמוקה וגדולה להקפצות ולמזון רב יותר, מחבת בינונית לטיגון שניצלים ולביבות שונות.

    הולכת חום וחשיבותה

    מכיוון שטיגון אינו בישול במים ממושך ועמוק אלא טיפול מהיר ויעיל במזון בעיקר מבחוץ, הולכת חום יעילה היא חשובה מאוד. מדובר למעשה ביכולת של המתכת לאגור את החום שהיא מקבלת בצורה יעילה מבלי לאבד אותו ולפזר אותו בצורה אחידה כך שהשמן והמזון לא יישרפו בגלל חוסר אחידות בפיזור החום. בגלל זה בוחרים מחבת שאינה דקה במיוחד ולכן אינה שורפת את המזון עוד לפני שהוא מתבשל ותחתית שהיא עבה אבל לא יותר מדי. החומר שמקובל בדרך כלל הוא אלומיניום שמצופה בציפוי טפלון או דמוי שיש או כל חומר אחר שמפריד בין האלומיניום למזון, ושומר על המזון של יידבק למתכת.

    כבדות המחבת

    נכון, כובד מבטיח עמידות וגם אגירת חום אם החומר שממנו היא עשויה הוא בעל תכונה כזאת, אבל לא כל מחבת כבדה היא אכן איכותית ויעילה. כשאתם נתקלים במחבת עם מכסה הפרידו ביניהם כדי לוודא שהמחבת היא זאת שכבדה ולא המכסה. מחבת קלה מדי תתאים בקושי לטיגון חביתות ופנקייקס ולא לטיגון ממושך ורציני יותר. כמו כן, לא תמיד הכבדות היא הפרמטר הנכון אלא החומר שממנה היא עשויה. מכיוון שמחבתות ברזל של פעם נחשבו לטובות ולעמידות וליקרות נהוג היה לחשוב שזה נכון. אלא שלא תמיד ברזל מתאים לכולם ולפעמים טיגון חביתה יהיה מהיר ויעיל יותר דווקא במחבת טפלון פשוטה. חשבו גם על זה שמחבת כבדה לא תמיד נוח להרים ולשטוף ולהקפיץ אם אתם מתכוונים להקפיץ בה אוכל. זאת מחבת שמתאימה למי שיש לו כוח רב לטפל בה בטיגונים מהירים ודינמיים.

    נוחות האחיזה

    זה אולי נשמע טריוויאלי אבל לא כל מחבת נוחה לאחיזה. שימו לב גם לידית שלה ולאופן החיבור למחבת. מחבת איכותית באמת מחוברת היטב ולא תתפרק לכם באמצע הבישול של האוכל ולא תתנדנד באמצע בגלל התרופפות ברגים. במובן הזה אולי מחבת יצוקה היא באמת פתרון למי שרוצה להבטיח יציבות של מחבת אבל אז צריך לוודא שקל לכם להרים מחבת כזאת ולהקפיץ אותה. כמו כן, ידיות לא צריכות להוליך חום אלא להיות מצופות בחומר בידוד ויש לוודא זאת.