איך לתחזק שיש לאורך זמן
רוצים לתחזק את שיש המטבח או האמבטיה שלכם בצורה טובה? רוצים שישמור על המראה הטבעי שלו, על הצבע ועל שלמותו? קבלו כמה טיפים מבריקים
רוצים לשמור על מראה השיש שלכם?
אל תתעללו בו. הכלל הבסיסי של תחזוקת כל סוג שיש או גרניט, הוא שצריך לטפל בו יפה ביום-יום, בקטנה, ואז נמנעות צרות גדולות הרבה יותר. בואו נתחיל:
יבשו נוזלים באופן מיידי – נשפך משהו? ספגו אותו: שמן, קפה, יין, מיצים שונים, רוטב עגבניות, סלק… כל מה שהוא צבעוני או חומצי. כן, אפילו עמבה. עשו זאת בתנועות ספיגה ולא ניגוב, עד כמה שאפשר.
השתמשו בספוג – או במטלית רכה – לעולם לא בסקוצ'ברייט, כריות יפניות או המצאות שורטות אחרות.
שטפו במים – אפשר להשתמש בסבון כלים מדי פעם – ורק אם נשפך שמן. אחרת, השתמשו במים, כיון שסבון כלים משאיר אחריו שאריות.
השתמשו בתחתיות – מתחת לבקבוקי שמן, חומצים שונים ובאופן כללי.
אל תניחו שום דבר חם על השיש – לא סירים ולא מחבתות ולא כלים חמים אחרים. נכון, זה אולי לא יגרום נזק מיידי, אבל זה כן עלול להרחיב סדקים. בנוסף – החום מהסיר עלול לעבור למשטח ולחמם אותו ואז אתם עלולים להיכוות. משטחים מלאכותיים הרבה יותר רגישים לחום – השתמשו בתחתיות מבודדות מתחת לסירים חמים.
הניחו סירים וכלי מתכת רק על סמרטוט – שוב, יש להניח שהשיש שלכם לא יפגע, אבל סיר מתכת או לכלוך שיש על תחתית הסיר עלולים לשרוט את השיש שלכם ולפגום בברק שלו.
השתמשו בקרש או משטח חיתוך – לעולם אל תחתכו ישירות על השיש – גם לא בקטנה. אתם תפגעו בסכין שלכם וגם תשרטו את האבן. לא חבל?
השתמשו בחומרי ניקוי וסילרים מתאימים – אל תשתמשו בחומרים חומציים מדי, במסירי שומנים חזקים ובטח ובוודאי שלא בסודה קאוסטית והמצאות אחרות. אפשר להשתמש בתמיסה מדוללת של מי חמצן וסודה לשתיה לניקוי כתמים עקשניים במיוחד – בזהירות רבה ורק אחרי שבדקתם בנקודה נסתרת! אפשר למרוח סילר פעם בשנה, אבל אין מה להגזים עם זה.
אל תעמדו על השיש – הוא לא בנוי לזה והוא לא נתמך כראוי כדי שיעמדו עליו.
האם אפשר לאחסן מוצרי טואלטיקה וקרמים על שיש באמבטיה?
רצוי שלא – לא ישירות, בכל אופן. המוצרים האלה שמנוניים או מכילים אלכוהול, ובהחלט לא מומלצים למשטחי אבן משום סוג. הניחו אותם על תחתיות.
לסיכום: רוצים לשמור על שיש במראה יפה? נקו אותו במים, הקפידו לא לשרוט אותו והוא יחזיר לכם אהבה.
רוצים להחליף את השיש? היכנסו לכאן