איך מכינים עוגה בקלות ובמהירות?

תחום העוגות תפס תאוצה בשנים האחרונות אך אין ספק שעוגת השוקולד נחשבת לעוגה הפופולרית ביותר. למרות שבשנים האחרונות הופיעו שלל עוגות בטעמים רבים, בצבעים שונים ובגדלים מרהיבים. עוגת השוקולד המסורתית מצליחה לשמור על מיקום גבוהה בשרשרת הפופולריות מבין מגוון העוגות.
היום ניתן לראות מגוון עצום של עוגות שוקולד בסוגים שונים ועם תוספות שונות החל מעוגת סופלה שוקולד המגיעה חמה, עוגת גבינה שוקולד המשלבת מתיקות וחמיצות ועד עוגות שוקולד סניקרס או אגוזי. אין ספק שעוגת שוקולד היא העוגה עם הסוגים הרבים ביותר.
ניסיון מעל הכל
על מנת להכין עוגה במהירות ובקלות הדבר הראשון שצריך הוא ניסיון. ללא ניסיון לא תוכלו לעשות עוגה במהירות ובפשוטת. הניסיון נותן כישורים ומידע שניתן לרכוש רק עם הזמן. איך לעבוד עם שוקולד נמס, אילו תנועות צריך לעשות כדי לעצב את העוגה, עבודה עם מקסר ועוד. כל אלו מחייבים ניסיון וטכניקה.
אם יש לכם מעט ניסיון ובכל זאת אתם מעוניינים להכין עוגת שוקולד בזריזות חשוב לעבוד לפי מתכון, עדיף מתכון המוצג כסרטון. זאת על מנת שתוכלו לראות את הטכניקות שבהן משתמשים והכי חשוב באילו כלים משתמשים. היום ניתן למצוא באינטרנט מגוון עצום של מתכוני עוגות המפרטים שלב אחר שלב את תהליך העבודה ומאפשרים הכנה פשוטה של כל עוגה. כל שצריך הוא סבלנות.
רוצים להכין עוגה בזריזות? עכבו אחר המתכון הבא. עוגה מושלמת מובטחת!
מתכון לעוגת שוקולד ב- 2 דקות
מצרכים:
3 ביצים
כוס אחת של סוכר לבן
3/4 שקית של אבקת סוכר וניל
1 כוס של קמח
4 כפות גדושות של קקאו איכותי
3 כפות שוקולד או כל אבקת שוקו אחרת
1/4 כוס של שמן בישול (לא שמן זית)
כוס מים פושרים
תבנית אפייה (חד פעמית או רב פעמית לשיקולכם)
אופן ההכנה:
- לוקחים קערה גדולה עגולה ושוברים לתוכה את 3 הביצים ומתחילים לטרוף היטב את הביצים. צריך לערבב את הביצים עד שמגיעים למרקם אחיד בגוון לבן.
- תוך כדי שמערבבים את הביצים שופכים את כוס הסוכר הלבן ואת הסוכר וניל וממשיכים לערבב היטב.
- לאחר שהגענו למרקם אחיד שופכים את כוס הקמח שופכים לקערה את כוס הקמח, קקאו והשוקולית. מערבבים מעט.
- מוסיפים את השמן ואת המים וממשיכים לערבב היטב עד שמגיעים למרקם אחיד.
- לוקחים את תבנית האפייה ומשמנים אותה מעט ושופכים לתוכה את התוכלת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש בחור של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
- ניתן לשפוף מעט שוקולד נמס ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור.
בתיאבון