איך לנקות את הבית לאחר שיפוץ?
שיפוץ הבית מהווה הזדמנות נהדרת לחדש ולרענן את סביבת המגורים: שבירת קירות או הגדלת חלל אחד על פני השני, שדרוג המטבח והחלפת חלונות, הוספת פרקט או חידוש מערכת המיזוג.
זה הזמן להגשמת החלומות והתאמת המרחב לצרכי הדיירים העדכניים ביותר.
יש לזכור ששיפוץ הוא פרויקט מורכב שמצריך עבודה עם אנשי מקצוע מיומנים המצוידים בניסיון, ידע והכלים הנכונים להוצאת החזון אל הפועל. אבל כמו כל תהליך בו מעורבים חומרים עוצמתיים, פעולות של הריסה, הדבקה, צביעה וליטוש, הלכלוך של אחרי הוא משמעותי ועל מנת לחזור לשגרה לבית נקי שאפשר לחיות בו חשוב להשקיע בתהליך ניקיון יסודי שנועד להיפטר מלכלוך קשה כמו חומרי מליטה, בטון ושרידים עיקשים למה שנותר מהשיפוץ.
כאן נכנסים לתמונה חומרי ניקיון ייעודיים לניקיון יסודי של התשתית כאשר אלה הם חומרי ניקוי מקצועיים הנבדלים מתכשירי המדף הסטנדרטיים בהרכב החומרים הפעילים שלהם ובהשגת תוצאות בשטח. אילו חומרים כדאי להכיר לקראת ניקיון יסודי לאחר שיפוץ ועל מה חשוב לשים דגש בעת השימוש?
איך מסירים שאריות בטון?
על מנת להסיר לכלוך קשה במיוחד כמו שאריות רובה, בטון, הסרת מיצי צמנט, ושאריות מליטה, יש להשתמש בחומרים המשלבים אינביטורים מיוחדים כאשר כיום יש חומרים אינם מעשנים ואינם גורמים להצהבה של התשתית. יש לשים לב להתאמת החומר לסוג התשתית על מנת להימנע מנזקים כאשר לרוב חומצות מוחלשות במים ואינביטורים יתאימו לניקיון של קרמיקה, פורצלן, אבן גיר וכמובן שחשוב לוודא את בטיחות החומר ולשים לב לשיטת היישום המומלצת כמו ריסוס, קרצוף או הברשה, עבודה על תשתית יבשה, למשל, ושמירת מרחק וכן לבדוק שאכן מתבצע ניקוי עמוק וחידוש של התשתית, נטרול ריחות רעים והסרת כמי חלודה שעשויים להיווצר בעקבות השיפוץ. ישנם חומרים חסכוניים יחסית הניתנים לדילול במים כך שאפשר להשתמש בהם לאורך זמן.
מה חשוב לדעת בניקיון של חללים רטובים?
יש הבדל משמעותי בניקיון של חללים יבשים לעומת חללים רטובים שבהם יכול להיווצר גם עובש בעקבות שיפוץ במיוחד אם מחכים זמן רב לאחר סיום השיפוץ עד הניקיון. במקרה זה כדאי להשתמש בתכשיר ניקוי שיעיל לעבודה בחללים רטובים וכמו כן בעל אפקט על כלים סניטריים, ברזים וציפוי ניקל ובמיוחד לצורך הסרת חלודה מנירוסטה ותשתיות שונות שנוצרת בעקבות חומצת מלח וכדומה. במידה ויש חשש לעובש שבא לידי ביטוי בנבגים הפוגעים במראה האסתטי של החלל ובריח לא נעים, כדאי להשתמש גם במסיר עובש בעל כושר קטילה וחיטוי של עובש מהמקלחת ומהקירות שיש לו גם אפקט בכל הנוגע להמסת שומנים. לרוב כדאי להשתמש גם בצבע אנטי בקטריאלי שיכול לדחות עובש מהקירות כדי שהתופעה לא תישנה בלי קשר לשיפוץ. יש לוודא שהחומר אכן מתאים לניקוי ובעל כושר חדירה גבוהה, ריחני ומלבין ומנטרל ריחות לא נעימים האופייניים לעובש.
ניקיון בתכשיר אקולוגי לאחר השיפוץ
חלק בלתי נפרד משיפוץ קשור להוספת סילר לאיטום או ציפויי ושכבות מגן, אך גם אלה יכולים להותיר אחריהם לכלוך לא נעים של דבקים וצבעים. כיום יש מסירי חומרים אקולוגי שלמעשה חוסך את הצורך בליטוש או את השימוש במסירי צבע אגרסיביים ודליקים ויכול לשמש להסרת לכות וצבעים, רובה אפוקסית, סילרים והוא אינו אלקלי, אינו מכיל מתילן כלוריד ואינו דליק כך שאפשר להיות רגועים בעת תהליך הניקיון.
השאלה הנשאלת היא האם להשתמש בתכשירי הניקוי העוצמתיים לבד או להיעזר בחברה מקצועית. הכל תלוי בכם. שימו לב לטכניקות היישום האופטימאליות לכל אחד מהתכשירים וההמתנה עד ייבוש ואפקט לפני שהתחלתם לאכלס את החלל ברהיטים או שבתם לחיות בבית.