איך לנהוג בזהירות בגשם?
הגעתם לפה כי רציתם לדעת איך לנהוג בזהירות בגשם ואנחנו מאוד מעריכים את זה, הבטיחות שלכם ושל אחרים חשובה לכם וזה מאוד מכובד. החלטנו לכתוב לכם כמה כללים וטיפים שיעזרו לכם לנהוג טוב יותר בגשם, בקלות יותר ובבטיחות רבה יותר.
איך לנהוג בזהירות בגשם?
לפני שאנחנו מתחילים עם הטיפים הספציפים יותר אנחנו רוצים להניח את הכללים העיקריים – כשיש גשם וגם אם אין אבל מוקדם יותר באותו היום היה גשם או במקרים של ערפלוחשוב לנסוע יותר לאט בכבישים. אם אתם רגילים לנסוע על 45 בעיר, סעו על 35 ואם אתם רגילים לנסוע בבין עירוני של 100, סעו על 80.
טיפים לנהיגה בגשם
ידיים על ההגה – למרות שזה ברור מאליו שכל הזמן צריך להיות עם 2 ידיים על ההגה, לא כולם עושים כך, אבל בזמן הגשם אתם לא יודעים מה יכול לקרות וצריכים להיות מוכנים כל הזמן וגם אם אתם סומכים על עצמכם, אל תסמכו על נהגים אחרים.
מרחק הבלימה – כשיש גשם חשוב לשמור על מרחק נהיגה גדול יותר מאשר ביום רגיל. הגלגלים מחליקים ואתם לא יודעים איזו השפעה יכולה להיות לשניה אחת נוספת של בלימה.
שלוליות ובורות – אתם רואים שלולית על הכביש ויש לכם אפשרות לעקוף אותה? עשו את זה. אל תגידו לעצמכם ששלולית לא יכולה להזיק לכם כי אתם לא באמת יודעים שזה שלולית וזה יכול להיות בור עמוק יותר משנדמה לכם, בכבישי ישראל הבורות מככבים לצערנו.
אדים על השמשה – כדי להסיר אדים שהצטברו על השמשה יש לכוון את המזגן על מצב אדים ולהדליק את המזגן על קור. לשמשה האחורית יש כפתור ייעודי לכך ברוב הרכבים המודרנים.
תהיו נחמדים וסבלנים – בלי שום קשר לגשם, תהיו סבלניים בכביש, אם אתם רואים רכב שנוסע לאט מדי בגשם אין לכם מה לצפצף לו כי הוא בסך עושה את מיטב יכולתו לנסוע בזהירות. בנוסף לזה, בונוס קטן למי שקרא עד עכשיו: בצידי הכביש יש לעתים הצפות אז אם אתם עוברים ליד הולכי רכב או ליד תחנת אוטובוס הנמיכו את המהירות והתרחקו כדי לא להשפריץ עליהם. זה לא נעים.