איך עובד חניון?
למרות שהשאלה נשמעת מגוחכת במקצת, אנשים רבים שואלים את השאלה הזאת כי הם נתקלים כל הזמן בחידושים שונים שמפתיעים אותם. אחת ההפתעות היא חניון שבו השער נפתח אוטומטי מבלי להכניס את הפתקית, איך זה עובד בדיוק?
במקרים בהם השער נפתח באופן אוטומטי ככל הנראה מדובר בחיישנים חכמים שבודקים את מס' הרכב בזמן רכישת הכרטיס. כשאתם קונים את הכרטיס ישנה מצלמה עם חיישן שמצלמת את המספר שלכם ושומרת אותו לכשתרצו לצאת – כתוצאה מכך אתם לא באמת צריכים לטרוח להכניס את הכרטיס בחזרה למכונה גם אם קניתם אותו מאוחר יותר בעמדות המתאימות לתשלום על החניון.
אפשרות נוספת היא חיישנים בעלי קוד מגנטי מיוחד שנקראים על ידי חיישנים ביציאה. גם אם הכרטיס נמצא בתוך הרכב שלכם החיישנים קוראים את השדה המגנטי של הכרטיס ומשחררים לכם את השער באופן די מתוחכם.
למה צריך את כל התחכום הזה?
מצד אחד, לשפר את נוחות הנסיעה. מצד שני, אנשים עלו על טריקים בחניונים בהם צריך לשלם ביציאה. תחשבו על הטריק הבא: אתה נכנס עם הרכב, חונה במשך כמה שעות שמתחשק לך ואז לפני שאתה יוצא אתה הולך ברגל לכניסה של הרכבים וקונה כרטיס חדש במחיר מינימום. לאחר מכן אתה יוצא עם הרכב והכרטיס החדש ואת הכרטיס הישן אתה פשוט יכול לזרוק לפח. כן, זו תחמנות של ישראלים, מה לעשות.
למה חניונים עולים כל כך יקר?
למה חניונים יקרים? אל תשכחו שזה עסק לכל דבר וכמו בעסק הוא דורש תחזוקה וניקיון. תחשבו על חניון שעוברות בו מכוניות רבות ביום. הוא לאט לאט מתמלא בכל מיני שמנים שיוצאים מהמכוניות ושלא נדבר על אבק ולכלוך שאנשים זורקים על הרצפה. צריך שמישהו ינקה את זה ולכן בדרך כלל בעלי חניונים מקבלים שירותים מחברות המספקות ניקיון חניונים. זה עולה כסף ומישהו צריך לשלם את זה מבלי לצאת בהפסד כספי ולכן זה מגיע אליכם. כמובן שמלבד תשלום על הניקיון יש צורך הוצאות תחזוקה נוספות ותשלום על השטח שבו החניון פועל ועוד.
אגב, ישנם מקומות שבהם החניונים לא עולים כל כך יקר, כן כן גם בתל אביב, פשטו צריך למצוא את המקום הנכון. כשיש מצוקת חניה כמו מצוקת החניה במרכז הארץ אנחנו פשוט צריכים להסתפק במה שיש עד שיהיה חניון פיקס במחיר מוזל 🙂